JUST NU FRI FRAKT PÅ ALLA ORDRAR

    SVERIGE | SEK
  •   0

    Kundvagnen är tom.

Fashion revolution week!

Publicerad 20 April 2016

Fashion Revolution Week
Den 18-24 april är det Fashion revolution week. Detta för att hedra de 1134 liv som spilldes och de över 2500 människor som skadades när Rana Plaza i Dhaka i Bangladesh kollapsade den 24 april 2013. I byggnaden arbetade män och kvinnor med produktion av kläder under väldigt dåliga förhållanden. 
Med fashion revoultion week kan vi göra människor uppmärksamma på klädindustrins baksida och förändra och förbättra förhållanden. Vem producerar kläderna du har på dig, hur går tillverkningen till och hur påverkar dina kläder och inköp klimat, miljö och människor?
Vi kan alla vara med och påverka!
De val och beslut som vi fattar får konsekvenser här och nu men också för framtiden. Därför är det självklart för oss att alltid väga in etiska aspekter liksom klimat och miljöpåverkan i alla beslut som vi fattar. Vi vill vara med och påverka utvecklingen framåt. Ända sedan starten har vi arbetat med enbart ekologiska material. All vår produktion sker i Turkiet och vi besöker fabrikerna som tillverkar våra kläder regelbundet. Alla material och färger vi använder är certifierade eftersom det innebär att vi har kontroll på vad de innehåller och hur de påverkar människor och miljö. 
 
Hållbart ur alla aspekter
Ett ledord för oss är hållbarhet och med det menar vi att det ska vara hållbart hela vägen. Från bomullsplanta till färdig produkt. Målsättningen är att plaggen ska kunna leva vidare efter att du använt dem färdigt, dvs inget slit och släng. 
Mer om hur vi arbetar kan du läsa här>

 

Fler blogginlägg

0 kommentarer

Lämna kommentar

Sök i vår shop