JUST NU FRI FRAKT PÅ ALLA ORDRAR

    SVERIGE | SEK
  •   0

    Kundvagnen är tom.

Trendspaning i London

Publicerad 28 May 2014

Jag har haft en härlig helg hos vännerna i London. Jag har behövt ett avbrott ganska länge och älskar att komma tillbaka till den här stan som fullkomligt sprudlar av liv. Och finns det ett bättre ställe för trendspaning än London? Inte för min del, i alla fall. London-stilen är en fantastisk eklektisk mix och rymmer alla klasser, kulturer och intressen. 

            

Jag har varit på en pub i Ealing, ätit lunch i Mayfair, shoppat på Liberty's, ätit Chinese takeaway i Palmers green, gått på marknad och druckit cocktails i Soho, strosat genom Carnaby street och ätit brunch i Dalston. Från väst till öst på bara 3 dagar. En snabbvisit som har sått nya frön i mitt kreativa tänkande och nu är jag redo att ta tag i all planering inför lanseringen av vår/sommarkollektionen 2015. 

            

Vad har jag spanat för några trender då? Jo, att hipster-trenden är lika stor där som här, fast den kryper allt längre ner i åldrarna (med brist på skägg hos de allra yngsta); att träning är stort och framför allt Nike, som smällde upp en gigantisk pop-up shop för bara 4 dagar; att ekologiskt blir allt viktigare, särskilt maten; att de trendigaste av trendiga i Dalston lätt förväxlas med tidigt 80-tal (men det har hållit på ett tag redan) och att detta fortfarande är ett klass-samhälle i mycket större utsträckning än Sverige.

            

Jag såg en intressant dokumentärserie med Turner-prize-vinnaren Grayson Perry om just klass och stil "In the Best Possible Taste" som reflekterar just detta och så har jag fått med mig lite boktips hem. Tyvärr hann jag inte se Jean-Paul Gaultier's utställning på Barbican, men man kan inte göra allt. Det viktigaste för mig var ändå att träffa alla vänner jag har i stan. Sen jag flyttade hem till Sverige har jag lovat mig själv att inte glömma bort den delen av mitt liv som finns kvar i London och alla fantastiska människor jag lärt känna där. Dem håller jag hårt i!

Fler blogginlägg

0 kommentarer

Lämna kommentar

Sök i vår shop